2014. augusztus 12., kedd

Csípős paprika, hagymával


Hozzávalók:

1 kg csípős paprika (lehet fele pepperoni, másik fele zöld és piros csípős)
1 kg fehér hagyma
5 db babél levél
1 kávéskanál mustármag
2 evőkanál só
3 evőkanál cukor
4 dl 9 %-os ecet
20-25 db szemes bors

A paprikákat alaposan megmossuk, majd falatnyi darabokra vágjuk.
A hagymát vékonyra szeleteljük, hozzátesszük a paprikához.
Az ecetet a többi hozzávalóval összefőzzük, kihűlés után ráöntjük a hagymás paprikára,jól összeforgatjuk, másnapig hagyjuk állni. Másnap gondosan kimosott üvegekbe rakjuk és lezárjuk.
A receptben nem ír, de én a biztonság kedvéért mindenik üveg tetejére késhegynyi szalicilt tettem.


6 megjegyzés:

  1. Mennyi vizhez kell a 4 dl ecet és a tobbi hozzavaló?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell víz, annyi levet enged, hogy pontosan elég. A paprikán és hagymán kívül értem a többi hozzávalót.

      Törlés
  2. Itt mi főzök ösze? A 4 deci ecetet? És bele teszem a cukrot meg a sót és fűszereket?

    VálaszTörlés
  3. En siman belerakom az uvegbe a paprikakat, raontom a sima ecetet es kesz. Semmi cukor , semmi egyeb, es kibontas utan levesekbe csorbakba mindenki a csipos ecetet hasznalja. Mi igy szeretjuk!

    VálaszTörlés
  4. Szalicil kelle rakni bele

    VálaszTörlés
  5. Egyébként a csípős önmagában már tartósító, nem szükséges hozzá semmilyen tartósító

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...