2014. február 15., szombat

Krumplis lángos


Hozzávalók 9 db 200 g-os lángoshoz:

•60 dkg liszt
•4 dl langyos tej
•6 g só
•1 teáskanál cukor
•3 dkg élesztő
•20 dkg főtt, áttört krumpli

A cukrot 1 dl langyos tejben feloldom, hozzáteszem az élesztőt, és kevés lisztet keverek hozzá, kovászt készítek, hagyom, hogy jól feljöjjön.

Az áttört burgonyát összedolgozom a liszttel, belekeverem az élesztőt, sót és jól kidagasztom. A kidagasztott tészta tetejét olajjal lekenem, letakarva meleg helyen kétszeresére kelesztem.
Mielőtt kiöntöm a kelesztő tálból, egy nagyobb tálcát vagy deszkát, vékonyan megkenem olajjal. A nokedli szaggató lapocskájával egyforma darabokra szaggatom, formázom, letakarva még kelesztem, majd olajos kézzel vékonyra húzogatom (nem nyújtom).

Bő olajat forrósítok nagyobb serpenyőben, és egymás után szép pirosra sütöm benne a lángosokat. Konyhai papírkendőre szedem,még forrón megkenem fokhagymás tejföllel,sajtot reszelek rá.

Fokhagymás tejföl készítése: Ahány lángos, annyi gerezd fokhagyma áttörve, kevés sóval kikeverem, annyi forró vizet öntök hozzá, hogy ellepje, miután kihűlt tejföllel elkeverem, 1 evőkanállal számítva, minden lángoshoz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...