Hozzávalók:
Egy nyuszi húsos részei, 5-6 gerezd fokhagyma, 3-4 evőkanál mustár, só, bors, fűszerpaprika, olaj.
A nyulat feldarabolom, befűszerezem, sóval, borssal, paprikával.
A
fokhagymát megtisztítom, apróra vágom, kevés sót hintek rá, addig
keverem, amíg jó pépes lesz, hozzáteszem a mustárt, 2-3 kanál olajat és
minden darabot jól bekenek vele, tálba rakom, lefedem, és másnapig
hűtőbe teszem.
Másnap sütőzacskóba rakom, a zacskó száját
bekötöm, tűvel megszurkálom a tetejét, tepsibe teszem és 200 fokon egy
órát, sütöm, kiveszem a sütőből, elvágom a zacskó tetejét, nem egészen,
hogy a keletkezett zsír ne folyjon ki, meglocsolom a saját zsírjával,
visszateszem a sütőbe, és szép pirosra sütöm.
Áfonyamártás
• 300 g áfonyadzsem
• 1 dl vörösbor
• 1 evőkanál étkezési keményítő
A
mártáshoz az áfonyadzsemet kis lábasba tesszük, összeforrósítjuk egy
fél dl vörösborral. A maradék vörösborban simára keverjük az étkezési
keményítőt, az áfonyához adjuk, lassú forralással besűrítjük.
Krumplipürével tálaljuk.
A hús szeleteket tálra rakjuk, külön tesszük az áfonyamártást és krumplipürét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése