Hozzávalók:
10 db gogos (paradicsompaprika)
3 kg paradicsom
3 nagy fej hagyma
2 fej fokhagyma
5 evőkanál cukor( én még tettem hozzá, mi édesebben szeretjük)
1 dl ecet
1 kávéskanál őrölt bors
Só, ízlés szerint
A gogost, paradicsomot jól megmossuk, összevágjuk és egy edényben, kevés
vizet öntve alá főni tesszük.
Hozzátesszük a megtisztított hagymát, fokhagymát és addig főzzük,
amíg jól megpuhulnak, majd hűlni tesszük. Mikor jó langyosra kihűlt,
paradicsomdarálón átengedjük.( Én még botmixerrel is jól belekevertem, nagyon finom pépesre sikerült)
Visszatesszük főni, hozzáöntjük az ecetet, fűszerezzük és
tetszés szerinti sűrűségűre főzzük.
Előmelegített üvegekbe szedjük tetejére késhegynyi tartósítót szórunk és lezárjuk az üvegeket.
Száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.
KÖSZÖNÖM
VálaszTörlésNagyon szívesen.Megcsináltad?
TörlésElkészítettem, nagyon finom lett. Mindenkinek ajánlom a receptet. Köszi szépen, Rozi!!!😘♥️
VálaszTörlésÖrülök a visszajelzésnek, annál jobban, hogy finom lett. Nagyon szívesen!
TörlésÉn is elkészítettem, nagyon finom lett!
VálaszTörlésKöszönöm, örülök, hogy tetszik, jó étvágyat kívánok hozzá!
TörlésKöszönöm a receptet ,már harmadik éve készítem, mindenkinek nagyon izlik.
VálaszTörlésJaj de jó olvasni, nagyon örülök, hogy mindenkinek ízlik, köszönöm, hogy innen választottál:)
TörlésTavaly is így csináltam, most is így csinálom épp most, nagyon finom mind elfogyott.🤗
VálaszTörlésÖröm olvasni, köszönöm szépen a visszajelzést :)
TörlésNekem sajnos nagyon híg lett.
VálaszTörlésSzerintem nem főzted eleget, egy kis tányérra kiveszel, kihűtöd, ha nem elég sűrű még főzöd, amíg eléri a kellő sűrűséget.
Törlés