2014. február 15., szombat

Köménymag leves



Hozzávalók:
tojásnyi zsír vagy olaj,
2 kanál liszt
1 evőkanál köménymag
1 fej hagyma
só,bors,pirospaprika.

1,50 l vizet felforralunk,beletesszük a hagymát egészben,sót,borsot.A köménymagot egy kisebb edényben vízben megfőzzük,kevés ideig állni hagyjuk majd a leveshez szűrjük.


Galuska tészta

4 kanál(10 dkg)liszt
egy tojás
csipet sóból galuska tésztát készítünk.
A lisztet a tojással,sóval és annyi vízzel keverjük össze könnyedén,hogy lágy de nem folyékony tészta legyen.Galuskaszaggatón a lobogó levesbe szaggatjuk,vagy hiányában,a tésztát kitesszük egy megvizezett lapítóra és a levesbe mártogatott késsel szaggatjuk a galuskát.

Közben az olajból és lisztből zsemle színű rántást készítünk,paprikázzuk,a levest berántjuk és további 15 percig főzzük.
Egy tojást felverek és a fövő leveshez csurgatom.Tálaláskor levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockákat adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...