2014. február 14., péntek
Káposztával töltött paradicsompaprika
Fehér káposztát lesarvalunk,sós vízzel leforrázzuk, 1 liter vízhez 1 evőkanál só, hagyjuk kihűlni majd leszűrjük.
Szép kemény húsú paradicsom parikákat megmosunk, kicsumázunk, magját, ereit kiszedjük és szorosan megtöltjük a kicsavart káposztával. Nagy üvegbe rakjuk, torma szeleteket rakunk közéjük. Ecetes feltöltő levet készítünk, háromnegyed rész víz 1 ecet, minden liter léhez 1 evőkanál só, cukor, ízlés szerint, szemes bors, babérlevél, mindezt felforraljuk, szalicilt keverünk bele, kihűlve a paprikákra töltjük. Másnap a leapadt levet pótoljuk és az üveget lekötjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése