•50 dkg finomliszt
•2 dkg élesztő
•2,5 dl tej
•5 g só
•1 kávéskanál cukor
•Olaj a sütéshez.
Töltelékhez:
•1 kisebb fej káposzta
•2 kávéskanál cukor
•Só, bors
- A megtisztított káposztát lereszelem és besózom, kicsit állni hagyom. Kevés olajon karamellízálom a cukrot, felöntöm egy kevés vízzel, hozzáteszem a kicsavart káposztát, sózom, borsozom és fedő alatt puhára, párolom, kicsit lepirítom, és hűlni teszem.
Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval jól kidagasztom, meleg helyen kétszeresére kelesztem.
Kinyújtom a tésztát, és kb. tenyérnyi nagyságú téglalapokká szeletelem. Középre egy csík tölteléket teszek, összehajtom és a széleket, jól megnyomkodom, nyújtófával kicsit ellapítom, majd bő forró olajban kisütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése