2014. február 13., csütörtök

Káposztalé leves székelyesen


Hozzávalók:
1 kg húsos sertéscsont(oldalbordavégek)
0,5 kg darált sertéshús
3-4 szál kisebb murok(sárgarépa)
1 fej hagyma
2 szál petrezselyemgyökér
2 evőkanál.olaj
2 evőkanál liszt
2-3 gerezd fokhagyma
só,bors,pirospaprika ízlés szerint
1-1,5 l savanyú káposztalé
2-3 evőkanál rizs

Elkészítés:
A csontokat bő hideg vízben,kevés sóval főni tesszük,miután felforrt lehabozzuk,hozzáadjuk,a darabokra vágott zöldségeket és a hagymát.Addig főzzük,amíg minden megpuhul.A darált húst sóval,borssal,pirospaprikával,zúzott fokhagymával ízesítjük,kis gombócokat formálunk és a levesbe dobjuk.Hozzáadjuk a rizst is,és készre főzzük.Világos,paprikás rántással berántjuk,és hozzáadjuk az előmelegített káposztalét,és még egyszer felfőzzük a levest.
Disznóagyat főzünk meg külön káposztalében és a leveshez adjuk,nem fontos beletenni,nem mindenki szereti ez esetben külön tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...