2014. február 3., hétfő

Töklecsó


Hozzávalók :
 Egy szép fiatal tök
25 dkg hagyma (3 fej )
50 dkg paradicsom (3 jó közepes )
1 kanál liszt
4 db virsli
só,bors petrezselyemzöld,olaj.

A tököt megtisztítva falatnyi darabokra vágjuk,besózzuk és fél óráig állni hagyjuk.A hagymát felszeleteljük,olajban megpároljuk,hozzátesszük a darabokra vágott paradicsomot,együtt is pároljuk.A leszűrt tököt egy kis olajban kevergetve átpirítjuk,ráöntjük a paradicsomos hagymát és húsz percig még együtt pároljuk.Megszórjuk a liszttel,sózzuk borsozzuk. Mikor majdnem kész hozzátesszük a karikákra vágott virslit,és jól összeforraljuk .
Petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...