Hozzávalók:
12 db piros paradicsompaprika
12 db piros paprika
6-8 db piros csípős paprika
6-8 fej hagyma
1 nagy fej zeller gumó vagy 2 kisebb
1 fél liter paradicsomlé
1 borospohár cukor
2 dl olaj
2 dl ecet
só, bors ízlés szerint, szalicil.
A hozzávalókat húsdarálón ledaráljuk, jó sűrű pépesre megfőzzük. Bot mixerrel pépesítjük, jó krémes legyen, újra felfőzzük, ha szükség még tetszés szerint ízesítjük, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg elérjük a kívánt sűrűséget. Üvegekbe rakjuk, tetejére szalicilt teszünk, és száraz dunsztba tesszük.
2 dl ecet
só, bors ízlés szerint, szalicil.
A hozzávalókat húsdarálón ledaráljuk, jó sűrű pépesre megfőzzük. Bot mixerrel pépesítjük, jó krémes legyen, újra felfőzzük, ha szükség még tetszés szerint ízesítjük, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg elérjük a kívánt sűrűséget. Üvegekbe rakjuk, tetejére szalicilt teszünk, és száraz dunsztba tesszük.
Aki nem szereti a csípést ki is hagyhatja.
"A hozzávalókat húsdarálón ledaráljuk..." pl. az ecetet, sót, cukrot. ��
VálaszTörlésNem derül ki, az elkészítés melyik fázisában keverjük össze a hozzávalókat, amit egy profi lehet, hogy tud, de neki nincs szüksége receptre; akinek meg szüksége van, az találgatja...
Elég hányaveti módon van megírva, lapozok...
Drága Zoltán ! :D a kezed járjon, ne agyalj ! csináld úgy ahogy le van írva, egyszerűen és nagyszerűen :) daráld le és főzd pépesre ",)) ne misztifikáld túl a dolgokat :) egyetlen jó tanács kizárólag neked :P a hagymával kezd (hámozás, darálás) és lehetőleg hagyd a közelbe a tálat mindaddig míg a többi hozzávalót ledaráltad :) az ecetet, sót, cukrot kétszer daráld le !!!! :D
TörlésZoltán!
VálaszTörlésAz ecetet, sót, cukrot én nem szoktam darálni, de ha neked úgy tetszik, tedd azt! Mikor minden zöldséget ledaráltál, hozzáteszed a paradicsomlevet és a többi hozzávalót, lassú tűzön addig főzöd amíg jó pépes lesz.
Én így kaptam a receptet, nem változtattam rajta, de ha valaki kérdez, szívesen válaszolok.
A leirt receptbiztos finom, DE! nem piros arany, hanem paprika lekvár
VálaszTörlésÓriási a különbség és ugye az íz is!
Aki publikál, szánjon időt a pontosságra is.
Akarhogy mondod hogy mi az nagyon finom en mar reg csinalom !
TörlésMinek a tartósító,ha sokáig fózöm? Nem elég a dunsztolás?
VálaszTörlésaz én receptemen ir egy szál tormát lereszelve, leforrázva és átpaszirozva. Azért kell egy kis tartósito mert bisztos ami bisztos.
VálaszTörlésNagyon tetszik a recept, cukor ide vagy oda, én nem is teszek belem se tartósítőszert, pár napig biztos enem romlik meg a hűtőben, ha elfogy, jöhet az újabb adag frissen. Ki fogom próbálni, nagyon mutatós és biztos finom. Edit
VálaszTörlés