Fiatal, ropogósan friss salátafejeket megtisztítunk, nagyon gondosan tisztára mossuk.
Egy kosarat kibélelünk abrosszal, a salátát belerakjuk, hogy a vize
lecsepegjen.
Aztán egy nagyobb műanyag edényben rétegenként besózzuk, másnapig állni
hagyjuk.
Másnap kicsavarjuk a sós léből, jól szétrázzuk.
Levet készítünk: 5 kg tisztán megpucolt, szárazon megmért 5 kg salátához, egy csésze
(3 dl) cukor, fél csésze ecet, egy csomag befőző por.
A cukrot az ecettel felfőzzük, majd lehűtjük, hozzákeverjük a befőző port és
rálocsoljuk a salátára.
Jól összevegyítjük és üvegekbe rakjuk. Ha nincsen, csavaros tetejű üvegünk
akkor az üveg szélét tojásfehérjével lekenjük és celofánnal lekötözzük.
jo napot kivanol, viz nem kell bele?
VálaszTörlésNem kell víz, másnapra enged annyit, hogy még ki is kell csavarni.
Törlés