2014. február 9., vasárnap

Saláta,levesnek





Fiatal,ropogósan friss salátafejeket megtisztítunk,nagyon gondosan tisztára mossuk.Egy kosarat kibélelünk abrosszal,a salátát belerakjuk hogy a vize lecsepegjen.Aztán egy nagyobb műanyag edényben rétegenként besózzuk,másnapig állni hagyjuk.
Másnap kicsavarjuk a sós léből,jól szétrázzuk.

Levet készítünk:5 kg tisztán megpucolt,szárazon
megmért 5 kg salátához,egy csésze(3 dl) cukor,fél csésze ecet,egy csomag befőzőpor.

A cukrot az ecettel felfőzzük majd lehűtjük,hozzákeverjük a befőzőport és rálocsoljuk a salátára.Jól összevegyítjük és üvegekbe rakjuk.Ha nincsen csavaros tetejű üvegünk akkor az üveg szélét tojásfehérjével lekenjük és celofánnal lekötözzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...