2014. február 3., hétfő

Római tálban készült csirke



Először is a római tálat megtöltjük hideg vízzel legalább 1 órát hagyjuk.

A konyhakészre előkészített csirkét feldaraboljuk,megszórjuk só bors paprika keverékével.
A krumplit megpucoljuk ,hasábokra vágjuk,belerakjuk a tál aljába,egy zöld paprikát és egy hagymát karikákra vágunk, rakjuk a krumplira, majd rárakjuk a csirke darabokat,a megmaradt hagymát paprikát a csirkére,2 gerezd fokhagymát kevés sóval olajjal pépesítünk,kis forróvizet adunk hozzá és rálocsoljuk.
Nem teszünk semmi zsiradékot sem vizet, enged magából mennyi szükséges.
Rátesszük a tál tetejét,hideg sütőbe tesszük,azért nem melegbe mert a tál elrepedhet.
Mikor megpárolódott levesszük a tál tetejét,visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...