2014. február 3., hétfő

Csillei mártás



Hozzávalók :
1/2 olaj,
6 kg paradicsom
10 db paradicsompaprika
10 db vöröshagyma
3 dkg csípős paprika
10 db paprika(lehetőleg piros legyen).

Fűszer : babéllevél,szemes bors,1/4 kg cukor,1/4 l ecet,só ízlés szerint.

Kontyba kötve :1 kk. szegfűszeg,szegfűbors,fahéj,3-4 cikk fokhagyma.

Az olajat felmelegítjük,beletesszük a ledarált hagymát,paprikát,paradicsompaprikát,kicsit dinszteljük,aztán hozzátesszük a ledarált paradicsomot,a többi hozzávalókat és együtt főzzük amíg a leve jól elfő és az olaj feljön a tetejére.
Akkor forrón üvegekbe töltjük,mindenik tetejére szalicilt teszünk és lekötjük.

Száraz dunsztba tesszük.

Elkövettem egy hibát,kicsit több sót tettem ,és hogy tudjam helyrehozni belereszeltem két sárgarépát,nagyon jó ízt adott neki,ezután fogok tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...