2014. február 24., hétfő

Stefánia sült (Egybesült fasírtAnyagszükséglete és előkészítése ugyanaz, mint a fasírozottnak, de tanácsos kissé több áztatott kenyeret adni hozzá, így biztosabb hogy nem reped ki. A masszát nagyon jól meg kell gyúrni. A kigyúrt húst lisztezett deszkán vastag lapra kinyújtjuk, rárakjuk szorosan egymás mellé a kemény tojásokat, és a húst két oldalról felhajtva, szorosan összenyomkodjuk a tojások fölött, szépen elsimítjuk és így tesszük sülni.

Nagyon szépen megsüthető a következő módon is: az előkészített hús rudat akkora folpack-ba (műanyag fólia) csomagoljuk, hogy a fólia a találkozásnál jól fedje egymást. A tekercs két végét megcsavarjuk és fonallal bekötjük, mint a hurkát. A csomagot tepsibe tesszük, mellérakunk egy kanál zsírt, leöntjük egy pohár vízzel és a forró sütőbe tesszük. Gyakran locsolgatva addig sütjük, amíg a hús a fóliában szép pirosra sül. A víznek nem szabad teljesen elpárolognia, mert akkor a fólia olvadni kezd. Szeletelés előtt a fóliát lebontjuk, de ha hidegen tálaljuk, akkor a fóliában hűtjük ki.

Fasírt massza :0,5 kg őrölt hús,1 nagyobb zsemle vagy 3 szelet fehér kenyér,1 kis fej hagyma,1 tojás,kevés zsír,só,bors,2-3 cikk fokhagyma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...