Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús, 2 db zsemle, 1 db közepes
vöröshagyma, 5-6 nagyobb gerezd fokhagyma, 2 db tojás, só, bors, pirospaprika (ezek ízlés szerint)
6 db főtt tojás a töltéshez
Elkészítés : a hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg.
A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, a reszelt
fokhagymát, a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlét, a 2 db tojást, sót,
borsot, pirospaprikát. Jól összedolgozzuk. Az őzgerincformát 33x10 cm, zsírral
kikenjük, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával. A formába tesszük a massza
felét, belenyomkodjuk a főtt tojásokat, majd a tetejére tesszük a maradék
masszát.
Az elkészült őzgerincformát rátesszük egy tepsire,
hogy kifogjuk az esetlegesen kifolyó szaftot. 180 fokon kb. 60 percig sütjük,
ezután kiborítjuk a formából a tepsire, és kissé megpirítjuk a tetejét. Hagyjuk
pár percet hűlni, mert akkor sokkal könnyebb szépen szeletelni.
Hidegen, és melegen egyaránt fogyasztható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése