2014. február 3., hétfő

Töltött krokodil



Hozzávalók :
500 dkg finom liszt
250 ml tej
100 ml tejföl
5 g só
2 teáskanál cukor
25 g élesztő
2 evőkanál olaj.

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk.A lisztet és a többi hozzávalókat tálba tesszük,hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztjuk.
Kétszeresére kelesztjük.

Töltelékhez :
 1 fej hagyma,
1 szegedi paprika
20 dkg sonka
20 dkg bacon szalonna
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
bors,petrezselyem zöld,só csak kóstolás után,ízlés szerint,ketchup.

A szalonnát apró kockákra vágjuk,serpenyőben kicsit kiolvasztjuk,hozzátesszük az apró kockákra vágott hagymát kicsit összedinszteljük,majd a kockára vágott szegedi paprikát jól összeforgatjuk,levesszük a tűzről és kihűtjük.Mikor kihűlt hozzátesszük a 2 felvert tojást,reszelt sajtot,petrezselyem zöldet és fűszerezzük.

A megkelt tésztát,lisztezett deszkára borítjuk,fél cm vastag, kb. 30 cm széles,40 cm hosszú téglalapot nyújtunk.
A téglalap széleit derelyemetszővel levágjuk,a leeső darabokat félretesszük.
A tésztát középen megkenjük ketchuppal,rárakjuk a tölteléket úgy hogy minden oldalon megmaradjon legalább 10 cm.A hosszanti szélét mindkét oldalon derelyemetszővel 5-6 helyen bevágjuk,ebből lesz a krokodil törzse.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...