2014. február 15., szombat
Rántott csirkeszárnyak,majonézes krumpli salátával
Hozzávalók:
•Személyenként 2-3 db csirke szárny
•Liszt
•Tojás
•Zsemlemorzsa
•Só, bors, paprika
A csirke szárnyakat, szépen megtisztítva, a szárny végeket levágva jól megmossuk, szűrőben hagyjuk lecsepegni.
Só, bors, paprika keverékével meghintjük, legalább két órára hűtőbe tesszük, hogy magába szívja a fűszereket.
Előkészítjük a panírt, egy edénybe liszt, másikba felvert tojás, harmadikba zsemlemorzsa.
A hűtőből kivett szárnyakat, sorra lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő forró olajban, nem nagy tűzön, hogy tudjanak szépen átsülni, megsütjük.
Amíg egyik fele sül lefedjük, a másik felénél nem fedjük le, hogy a panír ropogós maradjon.
Konyhai papírtörlővel bélelt edénybe szedjük, majd tálaljuk.
Majonézes krumpli saláta
Hozzávalók:
•8-10 db krumpli
•3 keményre főtt tojás
•1 fő hagyma
•Néhány szelet savanyúságnak eltett paradicsompaprika
•Majonéz
•Só, bors,
A krumplikat megmossuk, héjában, sós vízben megfőzzük. Miután kihűlt, meghámozzuk, felkarikázzuk kb. 1 cm vastagságúakra. A tojásokat is felvágjuk, a hagymát kettőbe majd vékony szeletekre, a paradicsompaprikát is vékony csíkokra vágjuk.
Fűszerezzük, óvatosan összekeverjük, majd 3 tojásból készült majonézbe forgatjuk.
Majonéz készítése
Hozzávalók:
•1 kemény és két nyers tojás sárgája
•1 csapott evőkanál mustár
•Csipetnyi só
•2-2,5 dl étolaj
A kemény tojás sárgáját villával összetörjük, hozzáadjuk a nyers tojás sárgákat, a mustárt és a sót, jól összekeverjük és állandóan keverve cseppenként adagolni, kezdjük az olajat.
Amikor a majonéz már keményedni kezd, kissé nagyobb adagokban adhatjuk hozzá az olajat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése