2014. február 3., hétfő

Hidegtál



TÖLTÖTT KARAJ

Hozzávalók :
 Személyenként 2 cm,csontról leválasztott karajt számítok nyersen (sülés közben úgyis összekoppan),éles késsel kiszúrom,kivágom a közepét.
A kivágott húst megvágom apró kockákra,apróra vágott szegedi paprikát,főtt tojást,fokhagymát,petrezselyem zöldet,sót,borsot ,teszek hozzá.
Egy kis lisztet elsúrolok tejföllel,felvert tojással és hozzáöntöm a töltelékhez.Jól összeforgatom és betöltöm a kivágott üregbe.
Kívülről fűszerezem,megkenem zsírral,szegedi paprikából vágott darabkát rögzítek hurka pálcikával a két végéhez hogy ne tudjon kifolyni a töltelék.Kis vizet öntök alá,alufóliával letakarom,fél órai sütés után leveszem a fóliát,többszöri locsolgatással szép pirosra sütöm.
Hidegen szeletelem.

Középen töltött tojás,recept Töltött tojás ,itt szegedi paprikából vágott karikába van rakva a majonéz és arra ráültetve a tojás.
Olajbogyóval díszítve.

PÁSTÉTOMMAL TÖLTÖTT SAJT TEKERCS

Hozzávalók : 300 g sajt ,100 g vaj
A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük,hozzátesszük a szobahőmérsékleten tartott vajat,jól összedolgozzuk,olajos celofán papíron kinyújtjuk.
Egy májkrémet kikavarunk 100 g vajjal 1 reszelt főtt tojással 1 kiskanál mustárral,fűszerezzük ,hozzáteszünk apróra vágott petrezselyem zöldet,jól kikavarjuk és rákenjük a kinyújtott sajtra.Apróra vágott ecetes paradicsompaprikát,uborkát szórunk rá.
Negyedekbe vágott főtt tojást rakunk egyik szélére és a celofán segítségével feltekerjük .
Másnapig hűtőbe tesszük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...