2014. február 3., hétfő

Rakott krumpli




Hozzávalók :
 1 kg krumpli
4-5 keményre főzött tojás
3 dl tejföl
vaj,só,bors,paprika,morzsa,tej.

A krumplit héjában megfőzzük,meghámozzuk,vékony karikákra vágjuk,a kemény tojásokat szintén.
Tűzálló tálat bőven megkenünk vajjal,morzsával meghintjük,belerakjuk a burgonya 1/3 részét,meghintjük morzsával,sózzuk,borsozzuk,paprikázzuk,megrakjuk tojással,meglocsoljuk 1 dl tejföllel.Így folytatjuk,amíg az utolsó adag burgonya is rákerül.Erre is tejfölt locsolunk,rárakunk pár szelet vajat,megöntözzük kevés tejjel.
A sütőben jól összeforrósítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...