Hozzávalók:
50 dkg kövérkés sertés hús 30 dkg marhahús 30 dkg birkahús 5 nagy gerezd fokhagyma 1 teáskanál szódabikarbóna 2 kávéskanál bors 1 kávéskanál csombor 2 teáskanál só
A fokhagymát összezúzzuk pépesre, elvegyítjük 3 evőkanál forró
vízzel, és szűrön át a húshoz tesszük a levét. Nagyon alaposan összegyúrjuk. Kevés langyos vizet adhatunk hozzá, és a keveréket legalább néhány órára hidegre, legjobb, ha egy éjszakára pihenni
tesszük. Tálalás előtt hurkatöltőn vagy húsdarálóra szerelhető tőltőcsö segítségével (hiányában olajos
kézzel) 10 cm hosszú kolbászkákat nyomunk a masszából. Rostélyon vagy
serpenyőben kevés olajon megsütjük. Mustárral, friss kenyérrel kínáljuk. |
Aki nem
szereti a birkahúst, ki is hagyhatja, helyettesítheti sertéshússal, de lehet
csak sertéshúsból is készíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése