2014. február 16., vasárnap

Mititej ( miccs)



Hozzávalók :
 0,5 kg kövérkés növendék (marha, lehet fele disznó fele marha)hús
késhegynyi szódabikarbóna
só bors,csipetnyi porrá tört csombor,1 fej fokhagyma.

A húst háromszor átdaráljuk,hozzáadjuk a szódabikarbónát,csombort,késhegynyi sót és borsot.A fokhagymát összezúzzuk pépesre,elvegyítjük 3 evőkanál forró vízzel,és szűrön át a húshoz tesszük a levét.Nagyon alaposan összegyúrjuk és a keveréket legalább néhány órára hidegre tesszük.Tálalás előtt hurka töltőn ( hiányában olajos kézzel)10 cm hosszú kolbászkákat nyomunk a masszából.Rostélyon vagy serpenyőben pici olajon megsütjük.Mustárral kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...