2014. február 3., hétfő

Erdélyi töltött káposzta



Hozzávalók:
1 kg darált hús, (legjobb ha fele növendék,fele zsírosabb disznó)
1 füstölt csülök,
1 nagy fej hagyma,
2 cikk fokhagyma,
20 dkg rizs,
1-2 tojás
 só,bors,pirospaprika
2 közepes fej savanyú káposzta
Tejföl a tálaláshoz


A káposzta torzsáját kivágjuk, leszedjük a töltésre alkalmas leveleket, vastag erezetét elvékonyítjuk. A többi káposztát leveleire szedjük, és összecsavarva vékony szálasra, vágjuk.
Elkészítjük a tölteléket: A ledarált húshoz hozzátesszük a zsírban megpirított paprikás hagymát, felvert tojást, rizst, fűszerezzük. A levelekre 1 kanál tölteléket teszünk, felcsavarjuk, a végeit bedugdossuk.
A fazék aljára tesszük a vágott káposztát rá a csülköt, körbe a töltelékeket.
Lassú tűzön addig főzzük, amíg a levelek jól megpuhulnak és a csülök is megfő.
Tejfölet kínálunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...