2014. március 4., kedd

Kakaspörkölt tarhonyával



Hozzávalók:


Egy fiatal konyhakészre előállított kakas feldarabolva
5 nagy fej hagyma
só, bors, őrölt pirospaprika
1 kanál zsír
1 kanál lecsó
1 kanál liszt.

A hagymát apró kockákra megvágva zsiradékon  enyhén megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, rárakjuk a húsdarabokat, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a lecsót,(nyáron zöldpaprikát, paradicsomot) kevés vizet öntve alá, fedő alatt alacsony lángon pörköljük, mindig kevés vizet öntve alá, amíg a hús elkészül. Akkor 1 halmozott evőkanál lisztet elsúrolunk hideg vízzel és besűrítjük a pörköltet.
Tarhonyával, nokedlivel, bármilyen krumpli körettel tálalhatjuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...