2014. március 9., vasárnap

Fokhagymás rostélyos


Hozzávalók:

 

4 szép szelet rostélyos

3-4 gerezd fokhagyma

Őrölt bors

2 vöröshagyma

1 evőkanál zsír



A rostélyos szeleteket megmossuk, és húsklopfolóval alaposan kiverjük. Gyengén megsózzuk, borsozzuk, majd 3-4 gerezd apróra vágott fokhagyma és egy pohár víz hozzáadásával a zsíron, fedő alatt, lassú tűzön párolni kezdjük. Ha a víz elfőtt, kevés vízzel pótoljuk. Amikor félig megpuhult, rászórjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Az elfőtt folyadékot kanalanként pótoljuk, majd hagyjuk, hogy a hús zsírjára süljön és az alsó része is megpiruljon. Azután megfordítjuk, hogy a hús másik fele és a hagyma is szépen megsüljön. Reszelt vagy tört burgonyával tálaljuk, és vegyes salátát kínálunk hozzá.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...