2014. március 19., szerda

Vanília és eperfagylalt

 

Hozzávalók:


0,5 l tej
2 tasak vaníliás cukor
20 dkg cukor
1 vanília ízű pudingpor
4 tojássárgája.

Elkészítés:


4 dl tejet a vaníliával és cukorral felforralunk, beleöntjük a többi hideg tejjel csomómentesre elkevert vaníliás pudingport, és ismét felforraljuk. A tojás sárgákat jól összehabarjuk, és vékony sugárban hozzákeverjük a forró tejet. Újból tűzre tesszük, és állandóan keverve tejföl sűrűségűre főzzük. Kihűlés után szitán át tálba öntjük, és mélyhűtőben megfagyasztjuk. Fagyasztás közben negyedóránként jól kavarjuk meg.

Ugyanígy készül az epres fagylalt is, csak epres pudingot használunk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...