2014. március 19., szerda
Tejfölös,sajtos kifli
Margitka receptje alapján készült.
Ahogy én csináltam :
Hozzávalók :
0,5 kg liszt, 3 dkg élesztő, 1 kávéskanál só, 2 evőkanál étolaj, 2 mokkáskanál kristálycukor,1 felvert tojás, 3,8 dl langyos tej.
A tejben feloldjuk a cukrot,beletesszük az élesztőt és felfuttatjuk.
A liszthez hozzátesszük a sót,felvert tojást és a felfuttatott élesztőt,jól összedolgozzuk ,végül beledagasztjuk az olajat és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Én két adagot dagasztottam be és olyan sok lett hogy feléből sajtos és csokikrémes kifliket készítettem a másik feléből pedig diós csigákat és barack virágot.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán jól átgyúrtam,két részre osztottam.
A kiflihez a tésztát négy részre vágtam,kinyújtottam kör alakúra ,nyolc részre vágtam,12 darabot megkentem ketchuppal,és megszórtam reszelt sajttal,a másik 12 -be pedig csokikrémet tettem.
Zsírozott tepsibe raktam ,lekentem felvert tojással,fél órát kelesztettem és újra lekentem tojással és előmelegített sütőben meg sütöttem
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése