2014. március 15., szombat

Fasírtfészek


Hozzávalók :
50 dkg darált hús
 1 zsemle vagy fehér kenyér
2 kisebb tojás
3-4 gerezd fokhagyma
egy kisebb fej vöröshagyma
 1 krumpli
só ,bors ,pirospaprika.

A húst összegyúrjuk a tojásokkal ,reszelt vöröshagymával , áztatott zsemlével ,reszelt krumplival ,ízesítjük sóval ,borssal ,kicsi pirospaprikával és olyan húspogácsákat formálunk belőle ,amelynek egyik oldalán fészek alakú bemélyedés van.Forró olajban kisütjük először a sima oldalukon ,utána a peremes felükön .

Forró tálra egymás mellé tesszük ,és az üreget megtöltjük párolt rizses zöldborsóval ,tetejére ételízesítős,enyhén sós vízben megfőzött karfiolt szúrunk .
Még tálalhatjuk, párolt gombával , esetleg rózsáira szedett ,sós vízben főzött ,kevés vajjal elkevert karfiollal .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...