Hozzávalók:
Egy fiatal konyhakészre előállított kakas feldarabolva
5 nagy fej hagyma
só, bors, őrölt pirospaprika
1 kanál zsír
1 kanál lecsó
1 kanál liszt.
A hagymát apró kockákra megvágva zsiradékon enyhén megpirítjuk, megszórjuk
pirospaprikával, rárakjuk a húsdarabokat, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a lecsót,(nyáron
zöldpaprikát, paradicsomot) kevés vizet öntve alá, fedő alatt alacsony lángon
pörköljük, mindig kevés vizet öntve alá, amíg a hús elkészül. Akkor 1 halmozott
evőkanál lisztet elsúrolunk hideg vízzel és besűrítjük a pörköltet.
Tarhonyával, nokedlivel, bármilyen krumpli körettel tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése