Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj
25 dkg velő
2 nagyobb fej hagyma
1 evőkanál zsír
2 gerezd fokhagyma
Só, őrölt bors
1 zöldpaprika
1 paradicsom,
Aki szereti, tehet őrölt köményt, majoránnát, én kihagytam.
A hagymát fél karikákra vágom, és a zsíron megfonnyasztom, hozzáteszem a
hosszúkásra vágott májat és erős tűzön állandóan kavarva, addig pirítom, amíg a
színét megváltoztatja, ekkor leveszem a tűzről, hozzáteszem a pirospaprikát,
jól elkeverem, majd a paprika és paradicsom helyett, télire eltett lecsót,
áttört fokhagymát, megszórom borssal és lefödve lassú tűzön körülbelül húsz
percig, párolom, nem öntök hozzá vizet, saját levében készül.
Közben forró zsíron átsütöm a nem nagy méretre darabolt, borssal meghintett és
ízlés szerint sózott velőt, majd óvatosan hozzákeverem a májhoz.Ízlés
szerint megsózom és egy kis Erős Pistát, keverek hozzá, épp csak összefőzöm, és
sós vízben főzött, zöldpetrezselyemmel megszórt krumplival tálalom.
Csalamádé savanyúságot, friss házi kenyeret kínálok hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése