2014. március 4., kedd

Böllérmáj velővel




Hozzávalók:

50 dkg sertésmáj
25 dkg velő
2 nagyobb fej hagyma
1 evőkanál zsír
2 gerezd fokhagyma
Só, őrölt bors
1 zöldpaprika
1 paradicsom,
Aki szereti, tehet őrölt köményt, majoránnát, én kihagytam.

A hagymát fél karikákra vágom, és a zsíron megfonnyasztom, hozzáteszem a hosszúkásra vágott májat és erős tűzön állandóan kavarva, addig pirítom, amíg a színét megváltoztatja, ekkor leveszem a tűzről, hozzáteszem a pirospaprikát, jól elkeverem, majd a paprika és paradicsom helyett, télire eltett lecsót, áttört fokhagymát, megszórom borssal és lefödve lassú tűzön körülbelül húsz percig, párolom, nem öntök hozzá vizet, saját levében készül.
Közben forró zsíron átsütöm a nem nagy méretre darabolt, borssal meghintett és ízlés szerint sózott velőt, majd óvatosan hozzákeverem a májhoz.Ízlés szerint megsózom és egy kis Erős Pistát, keverek hozzá, épp csak összefőzöm, és sós vízben főzött, zöldpetrezselyemmel megszórt krumplival tálalom.

Csalamádé savanyúságot, friss házi kenyeret kínálok hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...