Hozzávalók :
0,5 dkg liszt
2,5 dl tej
10 dkg cukor
2 dkg élesztő
3 tojássárgája
8 dkg vaj
kis só
reszelt citromhéj,vanília,egy kanál rum.
Beforgatáshoz :olvasztott vaj ,cukros darált dió .
Az élesztőt kevés cukorral,liszttel és langyos tejjel megkelesztjük.A lisztet mély tálba tesszük,hozzáadjuk az összes anyagokat a vaj kivételével és annyi tejet,hogy a tészta ne legyen lágy.Jól kidolgozzuk,míg az edény falától elválik.Ekkor belevegyítjük az olvasztott vajat,betakarjuk,és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Egy formát kivajazunk .
A tésztát deszkára tesszük,kiszaggatjuk egyforma darabkákra,olvasztott vajba mártogatjuk és cukrozott darált dióba forgatjuk.
Belerakjuk a formába ,és még megkelesztjük .
Közepes tűznél megsütjük,majd tálra borítjuk.
A galuskának könnyen el kell válniuk egymástól.
Vaníliasodóval tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése