2014. március 4., kedd

Rántott karfiol


 

Hozzávalók:

1 szép nagy fej karfiol
3-4 tojás
liszt
zsemlemorzsa
só, bors

Olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk, és fél óráig hideg, sós vízben tartjuk, majd rózsáira szedjük. Enyhén sós, lobogó forró vízbe tesszük, és öt percig főzzük. Leöntjük a forró vizet és hideg vízzel leöblítjük. Alaposan lecsepegtetjük, ha kihűltek lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban arany barnára sütjük, majd kiszedjük egy szitára vagy papírtörlőre, hogy az olaj teljesen lecsepegjen.
Hasábburgonyával tálaljuk, de lehet tartármártással is tálalni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...