Hozzávalók:
4 szép szelet
rostélyos
Só
3-4 gerezd fokhagyma
Őrölt bors
2 vöröshagyma
1 evőkanál zsír
A rostélyos szeleteket megmossuk, és
húsklopfolóval alaposan kiverjük. Gyengén megsózzuk, borsozzuk, majd 3-4 gerezd
apróra vágott fokhagyma és egy pohár víz hozzáadásával a zsíron, fedő alatt,
lassú tűzön párolni kezdjük. Ha a víz elfőtt, kevés vízzel pótoljuk. Amikor
félig megpuhult, rászórjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Az elfőtt
folyadékot kanalanként pótoljuk, majd hagyjuk, hogy a hús zsírjára süljön és az
alsó része is megpiruljon. Azután
megfordítjuk, hogy a hús másik fele és a hagyma is szépen megsüljön. Reszelt
vagy tört burgonyával tálaljuk, és vegyes salátát kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése