2014. február 3., hétfő

Disznópörkölt tésztával



Hozzávalók:
1kg csont nélküli disznóhús hús
 3 nagy fej hagyma
 1 kanál zsír
 pirospaprika, bors, só.


Elkészítés:
A húst egyenlő kockákra felvágjuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A forró zsírba beletesszük a húst, és kevergetve pörköljük, amíg a levét, amit enged,
elfövi. Amikor a hús kifehéredik és zsírjára sül, rászórjuk a paprikát, összekeverjük. Beletesszük a hagymát és mindig pici vizet öntögetve alá, fedő
alatt pároljuk, vagy inkább pörköljük a húst, vigyázva, hogy le ne égjen. Csak akkor sózzuk meg, amikor a hús majdnem puha. Ízlés szerint lehet a pörkölthöz adni apróra vágott piros-zöld paprikát, 1-2 cikk fokhagymát. Amikor a hús teljesen puha, apró galuskával, kifőtt tésztával, vagy krumplipürével és
salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...