Hozzávalók:
1 kg csont nélküli disznóhús
3 nagy fej hagyma
1 kanál zsír
1 nagyobb paradicsom
1 zöldpaprika
pirospaprika, bors, só.
Elkészítés:
A húst egyenlő 2 cm-es kockákra felvágjuk, a hagymát apróra felkockázzuk.
Forró zsírba beletesszük a hagymát és megfonnyasztjuk. Amikor a hagyma aranyszínű
lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, és elkeverjük. Visszatesszük a
lángra, hozzátesszük a húst és addig keverjük, amíg a hús kifehéredik. Amikor a
hús kifehéredik, hozzáadjuk az apró kockákra megvágott paprikát, paradicsomot,
sózzuk, borsozzuk, felöntjük kevés vízzel, épp csak ellepje és lefedve lassú
tűzön puhára főzzük, ha szükség még vizet öntünk alá.
Amikor a hús teljesen
puha, kifőtt tésztával, apró galuskával, vagy krumplipürével és
salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése