2014. február 3., hétfő

Disznópörkölt tésztával



Hozzávalók:


1 kg csont nélküli disznóhús

3 nagy fej hagyma
1 kanál zsír

1 nagyobb paradicsom

1 zöldpaprika
pirospaprika, bors, só.


Elkészítés:


A húst egyenlő 2 cm-es kockákra felvágjuk, a hagymát apróra felkockázzuk.

Forró zsírba beletesszük a hagymát és megfonnyasztjuk. Amikor a hagyma aranyszínű lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, és elkeverjük. Visszatesszük a lángra, hozzátesszük a húst és addig keverjük, amíg a hús kifehéredik. Amikor a hús kifehéredik, hozzáadjuk az apró kockákra megvágott paprikát, paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kevés vízzel, épp csak ellepje és lefedve lassú tűzön puhára főzzük, ha szükség még vizet öntünk alá.

Amikor a hús teljesen puha, kifőtt tésztával, apró galuskával, vagy krumplipürével és
salátával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...