2018. november 28., szerda

Húsgombóc leves tejfölesen



Hozzávalók:

1 nagyobb vagy két kisebb murok (sárgarépa)
1 kisebb zeller
1 petrezselyem gyökér (fehérrépa)
1 fej hagyma
1 piros paprika
Bors ízlés szerint (delikát termék a leves savanyításához) vagy citromlé
2 tojás sárga
200 g tejföl
Só, bors ízlés szerint
Petrezselyem zöld
Olaj



 Húsgombóchoz:


500 g darált hús
2 evőkanál rizs
1 tojás
2-3 gerezd fokhagyma
Só, bors ízlés szerint
Apróra vágott petrezselyem zöld

A húsgombóc hozzávalóit egy tálba rakjuk, fűszerezzük, és jól összegyúrjuk. Olajos kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk.

A zöldségeket megtisztítjuk, megvágjuk apró kockákra, egy fazékban olajon enyhén megdinszteljük, felöntjük vízzel, és hagyjuk felfőni. Amikor felfőtt hozzáadjuk a húsgombócokat és lassú tűzön főzzük, körülbelül 40 percig, amíg minden megfő.
Savanyítjuk borssal vagy citromlével, ízlés szerint fűszerezzük.
A tojás sárgákat elkeverjük a tejföllel, kimerítünk a levesből és fokozatosan hozzákeverjük majd az alig fövő leveshez adjuk, rögtön levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet és tálaljuk.



2 megjegyzés:

  1. Még sose csináltam ilyen levest, de annyira finomnak tűnik, hogy ki fogom próbálni! Köszönöm!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor most itt az ideje, próbáld ki, nagyon finom:)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...