2014. február 1., szombat

Töltött paradicsom

             Hozzávalók: 

8 közepes nagyságú paradicsom
10 dkg rokfort sajt
1 kisebb fej vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
5 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
só,bors

Elkészítés:
A paradicsomokat mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk le a tetejüket, ezek lesznek a kalapok. A felnyitott paradicsomokból karalábévájóval kotorjuk
ki a magvas belső részt. A rokfort sajtot reszeljünk le, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, egy kis csokor ugyancsak felaprított petrezselymet, a szoba hőmérsékletű vajat, 2 evőkanál tejfölt, egy csipet sót, egy csipet őrölt borsot. Villával keverjük habosra a krémet, végül töltsük be a paradicsomok belsejébe. A levágott darabokat kalapként illesszük vissza a púpozott töltelékre. Néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy érlelődjön.
Gusztusosabb lesz, ha nyomózsákba töltött kevés krémmel díszítjük a tetejét.

Aki nem kedveli az érett rokfort sajt átható ízét, elkészítheti a krémet más sajttal is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...