2014. február 1., szombat

Strucctojás


Hozzávalók:


Fél kg hús (A legjobb, ha vegyesen tesszük a húst: fele sovány marha, vagy borjúhús, fele kövérkés sertéshús legyen.)
3 szelet fehér kenyér, vagy egy nagyobb zsemle
1 db tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1  kisebb burgonya
só, bors, pirospaprika.

Továbbá:


Főtt tojások, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A kenyeret langyos vízben megáztatjuk, utána kicsavarjuk. A húst egyszer ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást az apróra reszelt burgonyát, sót, borsot, kevés pirospaprikát, a megáztatott kenyeret, fokhagymát és még egyszer ledaráljuk. Amikor minden együtt van, fakanállal, vagy kézzel alaposan meggyúrjuk: Legalább fél órát pihenni hagyjuk.
Ezután keményre főtt tojást veszünk, és ügyesen bevonjuk a fasírt masszával, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Amikor beletettük a forró (nem füstölgő) olajba, az edényt fedővel lefedjük, a lángot mérsékeljük, és addig sütjük, míg az aljuk szépen megpirul. Akkor alányúlva,(nem beleszúrva) megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább, amíg a másik fele is szépen megpirul.
Amikor kihűltek négybe vágjuk, de nem vágjuk el egészen, hogy ne essenek szét.
Különböző zöldségekkel díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...