Hozzávalók:
Fél kg hús (A legjobb, ha vegyesen tesszük a húst: fele sovány marha, vagy
borjúhús, fele kövérkés sertéshús legyen.)
3 szelet fehér kenyér, vagy egy nagyobb zsemle
1 db tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 kisebb burgonya
só, bors, pirospaprika.
Továbbá:
Főtt tojások, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A kenyeret langyos vízben megáztatjuk, utána kicsavarjuk. A húst egyszer
ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást az apróra reszelt burgonyát, sót, borsot, kevés
pirospaprikát, a megáztatott kenyeret, fokhagymát és még egyszer ledaráljuk.
Amikor minden együtt van, fakanállal, vagy kézzel alaposan meggyúrjuk: Legalább
fél órát pihenni hagyjuk.
Ezután keményre főtt tojást veszünk, és ügyesen bevonjuk a fasírt masszával,
zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Amikor beletettük a forró
(nem füstölgő) olajba, az edényt fedővel lefedjük, a lángot mérsékeljük, és
addig sütjük, míg az aljuk szépen megpirul. Akkor alányúlva,(nem beleszúrva)
megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább, amíg a másik fele is szépen
megpirul.
Amikor kihűltek négybe vágjuk, de nem vágjuk el egészen, hogy ne essenek szét.
Különböző zöldségekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése