Hozzávalók:
Tojás,vaj,májkrém,mustár,tejföl,só bors,petrezselyemzöld.
Személyenként 1-2 tojást keményre főzünk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Sárgájukat óvatosan kiemeljük, és mély tálba gyűjtjük, a tojásfehérjéket külön tálra rakjuk. A tojássárgájákat villával finomra összetörjük, vagy ha finomabbra szeretnénk a masszát,szűrőn áttörjük.
Minden tojássárgájához 1 kiskanál vajat számítva, egy kiskanál májkrémmel, mustárral, sóval, borssal finomra vagdalt petrezselyem zölddel, habosra keverjük,annyi tejfölt adunk hozzá hogy jó krémszerű masszát kapjunk. A tölteléket kiskanál vagy habzsák segítségével, a tojássárgák helyére betöltjük. Ez a klasszikus töltött tojás,tálalhatjuk önmagában,tartármártással leöntve,francia saláta ágyra fektetve,vagy majonézbe rakva.
Tartármártást készítünk :1 adag majonéz,sóval,borssal,mustárral,1 mokkáskanál porcukorral,citromlével ízesítjük és kis adagokban hozzávegyítünk 2 dl tejfölt.
Tálalás : tálra friss salátaleveleket rakunk,tartármártást szépen elsimítunk rajta rá rakjuk a tojásokat,és ízlés szerint díszítjük.
Nagyon szeretnivaló ,jó recept mind.Lévén én is székely"leány"vagyok,nagyjából így készítem az egyes ételeket,azért szeretem Rozi receptje szerint le ellenőrizni az egyes ételek hozzávalóit,elkészítési menetét.Köszönöm Rozinak,hogy látványosan,rendszerbe szedve osztja tudományát,így kisegít egyes helyzetekben,ötletet ad.
VálaszTörlés