2014. február 1., szombat

Töltött tojás




Hozzávalók: 

Tojás,vaj,májkrém,mustár,tejföl,só bors,petrezselyemzöld.

Személyenként 1-2 tojást keményre főzünk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Sárgájukat óvatosan kiemeljük, és mély tálba gyűjtjük, a tojásfehérjéket külön tálra rakjuk. A tojássárgájákat villával finomra összetörjük, vagy ha finomabbra szeretnénk a masszát,szúrőn áttörjük.
Minden tojássárgájához 1 kiskanál vajat számítva, egy kiskanál májkrémmel, mustárral, sóval, borssal finomra vagdalt petrezselyem zölddel, habosra keverjük,annyi tejfölt adunk hozzá hogy jó krémszerű masszát kapjunk. A tölteléket kiskanál vagy habzsák segítségével, a tojássárgák helyére betöltjük. Ez a klasszikus töltött tojás,tálalhatjuk önmagában,tartármártással leöntve,francia saláta ágyra fektetve,vagy majonézbe rakva.


Tartármártást készítünk :1 adag majonéz,sóval,borssal,mustárral,1 mokkáskanál porcukorral,citromlével  ízesítjük és kis adagokban hozzávegyítünk 2 dl tejfölt. 

 Tálalás : tálra friss salátaleveleket rakunk,tartármártást szépen elsimítunk rajta rá rakjuk a tojásokat,és izlés szerint díszítjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...