Gombapaprikás puliszkával
Hozzávalók:
50-60 dkg gomba (vargánya, rókagomba, csiperke, amilyenhez sikerül hozzájutni)
1 nagy fej hagyma
1 evőkanál zsír
Só, pirospaprika
Liszt, tejföl
Elkészítés: A gombát folyó vízben jól megmossuk.
Ha csiperke, vagy vargánya gombából készítjük, akkor a gombát vékony szeletekre
vágjuk. Ha rókagomba,akkor 2 vagy 4 részre hasítjuk. Az így előkészített
gombát paprikás hagymás zsírba tesszük, pici vizet öntünk alá és fedő alatt puhára,
pároljuk. Egy jó halmozott evőkanál lisztet tejföllel eldolgozunk, hozzáadjuk a
gombához és besűrítjük vele.
Puliszka készítése
1 liter vízhez, 3o-35 dkg kukoricalisztet számítunk, és 1 kiskanál sót. A
lobogó forró vízbe vékony sugárban beleengedjük a kukoricalisztet, miközben
habverővel állandóan kavarjuk, hogy nehogy csomós legyen. Kislángon addig
kavarjuk, míg a puliszka besűrűsödik, és megfő. A lángot eloltva, még néhány
percig a lángfogón hagyjuk a fazekat, majd a puliszkát tálra borítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése