2014. február 3., hétfő

Gombapaprikás puliszkával


Gombapaprikás puliszkával

 Hozzávalók:
50-60 dkg gomba (vargánya, rókagomba, csiperke, amilyenhez sikerül hozzájutni)
1 nagy fej hagyma
 1 evőkanál zsír
 Só, pirospaprika
 Liszt, tejföl

Elkészítés: A gombát folyó vízben jól megmossuk.
Ha csiperke, vagy vargánya gombából készítjük, akkor a gombát vékony szeletekre vágjuk. Ha rókagomba,akkor 2 vagy 4 részre hasítjuk. Az így előkészített gombát paprikás hagymás zsírba tesszük, pici vizet öntünk alá és fedő alatt puhára, pároljuk. Egy jó halmozott evőkanál lisztet tejföllel eldolgozunk, hozzáadjuk a gombához és besűrítjük vele.
 
Puliszka készítése
1 liter vízhez, 3o-35 dkg kukoricalisztet számítunk, és 1 kiskanál sót. A lobogó forró vízbe vékony sugárban beleengedjük a kukoricalisztet, miközben habverővel állandóan kavarjuk, hogy nehogy csomós legyen. Kislángon addig kavarjuk, míg a puliszka besűrűsödik, és megfő. A lángot eloltva, még néhány percig a lángfogón hagyjuk a fazekat, majd a puliszkát tálra borítjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...