2014. február 3., hétfő
Fasírt paradicsom mártással
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
1 db tojás
1 db zsemle vagy egy szelet beáztatott fehér kenyér
2-3 gerezd fokhagyma
Só, őrölt fekete bors
1 pityóka reszelve
Paradicsomszószhoz:
0,5 liter sűrű paradicsomlé
1 evőkanál zsír
2 nagy evőkanál liszt
Só, cukor.
Fasírt készítése:
A darált húst összedolgozzuk, 1 db vízben áztatott, kinyomott zsemlével, reszelt pityókával és reszelt fokhagymával, 1 db egész tojással, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Olajas kézzel gombócokat formálunk, és olajban kisütjük.
Lehet lisztbe, vagy prézlibe forgatni és úgy kisütni.
Paradicsommártás készítése:
1 kanál zsír vagy olaj, 2 nagy kanál liszt, 0,5 liter sűrű paradicsomlé, só, cukor.
A zsíron a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük annyi paradicsomlével, hogy jó pépes legyen az állaga, fűszerezzük és sűrűre főzzük. Cukorral ízesítjük, hogy enyhén édeskés íze legyen.
Krumplipürével tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése