2014. február 3., hétfő

Fasírt paradicsom mártással

 
Hozzávalók:
25 dkg darált sertéshús
 1 db tojás
 1 db zsemle
 2 gerezd fokhagyma
 Só, őrölt fekete bors
 Kevés olaj
 0,5 liter sűrű paradicsomlé
 1 evőkanál zsír
 1 nagy evőkanál liszt
 Só, cukor.

Fasírt készítése:
20-25dkg darált húst összedolgozunk, 1db egész tojással, 1 db vízben áztatott, kinyomott zsemlével, és reszelt fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Olajas kézzel gombócokat formálunk, és olajban  kisütjük.

Paradicsommártás készítése:
1 kanál zsír vagy olaj, 1nagy kanál liszt, 0,5 liter sűrű paradicsomlé, só, cukor.
A zsíron a  lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a paradicsomlével, beletesszük a fűszereket, és sűrűre főzzük.Pici cukrot teszünk hozzá.
Krumplipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...