2014. február 3., hétfő

Fasírt paradicsom mártással

 


Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús
 1 db tojás
 1 db zsemle vagy egy szelet beáztatott fehér kenyér
 2-3 gerezd fokhagyma
 Só, őrölt fekete bors
1 pityóka reszelve

Paradicsomszószhoz:

 0,5 liter sűrű paradicsomlé
 1 evőkanál zsír
 2 nagy evőkanál liszt
 Só, cukor.

Fasírt készítése:

A darált húst összedolgozzuk,  1 db vízben áztatott, kinyomott zsemlével, reszelt pityókával és reszelt fokhagymával, 1 db egész tojással, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Olajas kézzel gombócokat formálunk, és olajban  kisütjük.
Lehet lisztbe, vagy prézlibe forgatni és úgy kisütni.

Paradicsommártás készítése:
1 kanál zsír vagy olaj, 2 nagy kanál liszt, 0,5 liter sűrű paradicsomlé, só, cukor.
A zsíron a  lisztből világos rántást készítünk, felengedjük annyi   paradicsomlével, hogy jó pépes legyen az állaga, fűszerezzük és sűrűre főzzük. Cukorral ízesítjük, hogy enyhén édeskés íze legyen.
Krumplipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...