Hozzávalók:
Füstölt oldalas, kolbász,
5 nagy fej hagyma
bors, piros fűszerpaprika.
Elkészítés:
Az oldalast felvágjuk szeletekre, beáztatjuk langyos vízbe legalább fél órán keresztül, aztán egy lábosban kevés vizet öntünk alá és főni tesszük. A hagymákat laskára vágva hozzátesszük, borsozzuk, paprikázzuk, sót csak a végén használunk, mert lehet, hogy az oldalastól elég sós lesz, és szép lassú tűznél pároljuk, addig, amíg a húsból a csontot könnyedén ki lehet húzni. Akkor hozzátesszük a darabokra vágott kolbászt és zsírjára sütjük. Puliszkával tálaljuk.
Puliszka készítése:
1 liter vízhez, 3o-35 dkg kukoricalisztet számítunk, és 1 kiskanál sót. A lobogó forró vízbe vékony sugárban beleengedjük a kukoricalisztet, miközben
habverővel állandóan kavarjuk, hogy nehogy csomós legyen. Kis lángon addig kavarjuk, míg a puliszka besűrűsödik, és megfő. A lángot eloltva, még néhány
percig a lángfogón hagyjuk a fazekat, majd a puliszkát tálra borítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése