2020. augusztus 6., csütörtök

Diós - szilvás gombóc

 

Hozzávalók:

1 kg pityóka (krumpli)

300 g liszt

4 tojás

4-5 evőkanál búzadara

50 g darált dióbél

50 g egész dióbél

100 g cukor

1 kg közepes méretű szilva

6-7 evőkanál zsemlemorzsa (70 g)

3 evőkanál barna cukor

Fahéj

A zsemlemorzsát a darált dióbéllel kevés vajon rózsaszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a barnacukrot, kevés fahajat.

A héjában megfőtt pityókát még forrón áttörjük, hagyjuk kihűlni.

Amikor kihűlt a többi hozzávalóval összedolgozzuk, lisztezett deszkán 5 cm átmérőjű rúddá alakítjuk és 2-3 cm vastag csíkokat vágunk, tenyerünkön ellapítjuk, közepébe tesszük a szilvát, a mag helyére teszünk egy mokkáskanál fahéjas cukrot és egy negyed dióbelet majd gombóccá formáljuk. A gombócokat lobogó forró vízbe rakjuk, mikor feljönnek a tetejére még 2-3 percig főzzük, szűrőkanállal kiszedjük és a diós morzsába forgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...