Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
6 db virsli
1 nagyobb vagy 2 kisebb csemege uborka
1 evőkanál mustár
1 kisebb fej hagyma
1 fél kaliforniai paprika
10 dkg házi sajt
4 db szendvics sajt
Olaj, szezámmag
1 tojás a lekenéshez
A leveles tésztát kicsomagoljuk és áttesszük egy
sütőpapírra. Megmérjük, és három részre osztjuk, késsel vékonyan meghúzzuk, a
két szélét enyhén srégen bevagdossuk.
A hagymát és paprikát laskára vágjuk, kevés olajon
megdinszteljük, hűlni tesszük.
A házi sajtot, (lehet más is, én ezzel készítettem)
felszeleteljük, és középre rakjuk, rátesszük a virsliket, megkenjük mustárral,
tetejére rakjuk a hagymás paprikát.
Az uborkát felszeleteljük, és a hagymára rakjuk, majd
beborítjuk a szendvics sajttal.
A tészta bevágott részeit felváltva, egy szálat jobbról balra, majd balról jobbra téve befedjük a tölteléket.
A sütőpapír segítségével tepsire emeljük, megkenjük felvert
tojással, megszórjuk szezám maggal és 180 fokra előmelegített sütőben szép arany
barnára sütjük Melegen tálaljuk de ha kihűl is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése