Hozzávalók:
1 csirke
1 fej hagyma
1 fej fokhagyma
Egy fél kaliforniai paprika
Só, bors, paprika
A csirkét megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Só, bors,
paprika keverékével mindenhol bedörzsöljük, belül is. Fokhagyma gerezdekkel megtűzdeljük,
(mellébe, combjaiba beleszúrunk és belenyomunk egy-egy gerezd fokhagymát). A
többi fokhagymát a hagymával, paprikával a hasüregébe tesszük.
Sütőzacskóba helyezzük, nem teszünk zsiradékot, mert annyi
kiolvad, hogy jó zamatos lesz, szádát bekötjük, tepsibe helyezzük, hústűvel a
felső felét megszurkáljuk, hogy a képződött gőz tudjon eltávozni és 200 fokra
előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük. Nekem 1 óra alatt megsült, ezért
nem írok órát, mert függ a csirke nagyságától és persze a sütőtől is.
Spirál pityókával és rizzsel, savanyúsággal tálaltam.
Spirál pityóka (krumpli)
Szép egyenlő hosszúkás pityókákat, választunk. Megtisztítjuk,
megmossuk és hústűvel vagy hurkapálcikával hosszában átszúrjuk, majd spirál
alakúra körbevágjuk.
Forró olajban megsütjük, megszórjuk sóval, kihúzzuk a pálcikát és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése