2022. október 7., péntek

Sült bárányborda

 


Hozzávalók:


Személyenként 2-3 bárányborda

3-4 gerezd fokhagyma

Só, bors

Olaj

Egy kiskanál mustár

Aki szereti tehet rozmaringot


Elkészítés:

Megtisztítjuk a báránybordát.

A fokhagymát megtörjük, kevés sóval pépesítjük, hozzáteszünk egy kiskanál mustárt, és a bordákat jól bedörzsöljük, majd megszórjuk sóval és őrölt borssal. Egy tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal, egyengessük úgy, hogy minden oldalát befedje a fűszerkeverék.

Sütés előtt mindenképpen hagyjuk 1-2 órát állni.

Ha szeretnénk zamatosabb húst kapni, helyezzük egy éjszakára hűtőbe.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy jénai tálba tegyünk egy kis zsírt, helyezzük a bordákat szépen egymás mellé, fedjük le, majd süssük 50 percig, vegyük le a tetőt, csökkentsük a hőfokot 180 fokra, locsoljuk meg a saját levével, majd fedő nélkül süssük tovább, amíg a teteje szép barna lesz.

Köretként készíthetünk sült krumplit, krumplipürét, tetszés szerinti savanyúsággal tálaljuk.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...