Hozzávalók:
Személyenként
2-3 bárányborda
3-4 gerezd
fokhagyma
Só, bors
Olaj
Egy kiskanál mustár
Aki szereti tehet rozmaringot
Elkészítés:
Megtisztítjuk a báránybordát.
A fokhagymát
megtörjük, kevés sóval pépesítjük, hozzáteszünk egy kiskanál mustárt, és a
bordákat jól bedörzsöljük, majd megszórjuk sóval és őrölt borssal. Egy tálba
tesszük, meglocsoljuk olajjal, egyengessük úgy, hogy minden oldalát befedje a
fűszerkeverék.
Sütés előtt mindenképpen
hagyjuk 1-2 órát állni.
Ha
szeretnénk zamatosabb húst kapni, helyezzük egy éjszakára hűtőbe.
Melegítsük
elő a sütőt 200 fokra. Egy jénai tálba tegyünk egy kis zsírt, helyezzük a
bordákat szépen egymás mellé, fedjük le, majd süssük 50 percig, vegyük le a
tetőt, csökkentsük a hőfokot 180 fokra, locsoljuk meg a saját levével, majd
fedő nélkül süssük tovább, amíg a teteje szép barna lesz.
Köretként
készíthetünk sült krumplit, krumplipürét, tetszés szerinti savanyúsággal
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése