Hozzávalók:
40 dkg csiperkegomba
2 közepes
sárgarépa
1
petrezselyem gyökér
1 fej hagyma
Csipet
tárkony
2 gerezd
fokhagyma
Tejföl, só, bors
Olaj
Galuskához:
1 tojás, csipet só, a tojás nagyságától függően liszt, körülbelül 3 evőkanál
Elkészítés:
Egy lábasban
kevés olajat felmelegítünk, rátesszük az apró kockákra megvágott hagymát, amint
a hagyma megfonnyadt, hozzátesszük a kockára megvágott sárgarépát,
petrezselyemgyökeret. Rövid ideig együtt dinszteljük, majd hozzáteszünk egy
kiskanál sóban eltett paprikát, ha nincs, kevés fűszerpaprikát, sózzuk,
borsozzuk, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.
A gombát
szeletekre vágjuk, hozzátesszük a leveshez, hagyjuk főni, amíg a zöldségek
félpuhára főnek.
Elkészítjük
a galuskát. 1 tojást felütünk, kevés sóval megszórjuk, hozzáteszünk, három
evőkanál lisztet jól eldolgozzuk és beleszaggatjuk a fövő levesbe.
2 gerezd
fokhagymát, csipet tárkonyt apróra vágunk, és a leveshez tesszük.
Amikor
minden megfőtt, lehúzzuk a tűzről a levest, két evőkanálnyi tejfölt elkeverünk
egy evőkanál liszttel, felöntjük egy kis forró levessel, majd visszaöntjük, visszatesszük, a levest a tűzre
kicsit összemelegítjük, kóstolunk, ha szükség ízesítjük, megszórjuk
petrezselyemzölddel és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése