2022. október 2., vasárnap

Gomba leves

 


Hozzávalók:

40 dkg csiperkegomba

2 közepes sárgarépa

1 petrezselyem gyökér

1 fej hagyma

Csipet tárkony

2 gerezd fokhagyma

Tejföl, só, bors

Olaj

Galuskához: 1 tojás, csipet só, a tojás nagyságától függően liszt, körülbelül 3 evőkanál

Elkészítés:

Egy lábasban kevés olajat felmelegítünk, rátesszük az apró kockákra megvágott hagymát, amint a hagyma megfonnyadt, hozzátesszük a kockára megvágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret. Rövid ideig együtt dinszteljük, majd hozzáteszünk egy kiskanál sóban eltett paprikát, ha nincs, kevés fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.

A gombát szeletekre vágjuk, hozzátesszük a leveshez, hagyjuk főni, amíg a zöldségek félpuhára főnek.

Elkészítjük a galuskát. 1 tojást felütünk, kevés sóval megszórjuk, hozzáteszünk, három evőkanál lisztet jól eldolgozzuk és beleszaggatjuk a fövő levesbe.

2 gerezd fokhagymát, csipet tárkonyt apróra vágunk, és a leveshez tesszük.

Amikor minden megfőtt, lehúzzuk a tűzről a levest, két evőkanálnyi tejfölt elkeverünk egy evőkanál liszttel, felöntjük egy kis forró levessel, majd visszaöntjük, visszatesszük, a levest a tűzre kicsit összemelegítjük, kóstolunk, ha szükség ízesítjük, megszórjuk petrezselyemzölddel és tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése