2022. szeptember 26., hétfő

Csípős paprikalekvár

 


Hozzávalók:

1 kg csípős paprika

1 kg paradicsompaprika

1 kg kápia paprika

5 dl ecet

50 dkg cukor

1 evőkanál só

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, megtisztítjuk a magoktól és nagyobb erektől, majd ledaráljuk.
A csípős paprikával lehetőleg kesztyűvel dolgozzunk, éles késsel elhasítjuk, és kiskanállal egybe kihúzzuk az ereit és magházát.

A paprikaőrleményt egy lábasban főni tesszük, miután a levét elfőtte, adjuk hozzá a cukrot, sót és az ecetet. Vegyük kisebbre a lángot, és hagyjuk főni, amíg elérjük a kívánt állagot.

Ahhoz, hogy tudjuk, meddig kell, főzzük, vegyünk ki egy kiskanállal és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt látjuk, hogy kell még tovább főzni.

Ha elértük a kívánt állagot, vegyük le a tűzről, még melegen töltsük üvegekbe, majd zárjuk le őket. Száraz dunsztba rakjuk, és ott hagyjuk kihűlni.

Fogyasztásig kamrában tároljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése