Hozzávalók:
1 kisebb
csülök
2 közepes
sárgarépa
1 közepes
petrezselyem gyökér
1 fej hagyma+1 a csülökhöz
3 gerezd
fokhagyma
1 evőkanál
darált sós paprika
Csipet
tárkony
1 evőkanál sertés
zsír
Só, őrölt bors,
babérlevél
Galuskához:
1 tojás
2-3 evőkanál
liszt, pici só
Elkészítés:
A csülköt
főni tesszük annyi vízben, hogy épp ellepje, hozzáteszünk egy fej hagymát, pár
szem szemes borsot, 2-3 babérlevelet és puhára főzzük.
A kis
kockára vágott sárgarépát, petrezselymet, hagymát a zsíron megdinszteljük,
hozzátesszük a sós paprikát, megszórjuk őrölt borssal, összeforgatjuk, pár percig együtt dinszteljük,
majd felöntjük kevés forró vízzel. Lassú tűzön főzzük, amíg a zöldségek
félpuhára főnek.
Elkészítjük
a galuskát:
A tojást
csipetnyi sóval felverjük, a tojás nagyságától függően hozzáteszünk 2-3
evőkanál lisztet, hogy egy galuska állományú tésztát kapjunk, elkeverjük és a fövő levesbe szaggatjuk.
A
fokhagymát, tárkonyt apróra megvágjuk, és a leveshez adjuk.
A puhára
főtt csülköt kis kockákra megvágjuk, és a leveshez tesszük. A csülök levéből hozzászűrünk
annyi levet, hogy kellő sűrűségű legyen a levesünk.
Egy evőkanál
liszthez hozzákeverünk két-három evőkanál tejfölt, hozzáöntünk egy kevés forró
levest, ezzel besűrítjük a levest, összeforraljuk, ha szükség még ízesítjük és tálaljuk.
Ecettel vagy
citromlével savanyítjuk.
Erős paprikát és tejfölt kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése