Hozzávalók:
Mezei csiperkegomba
Tárkony
Fűszerek: só, szemes bors,
Szalicil
Elkészítés:
Erre a célra kimondottan
fiatal, (amelyiknek a kalapja alatt rózsaszínűek a lemezek), gombát használunk.
(Amelyiknek sötétebb az alja, nem jó, mert sötét színű lesz a savanyúságunk)
A gombákat alaposan
megtisztítjuk, jól átmossuk és enyhén sós vízben a forrástól számítva 15 percig
főzzük, majd leszűrjük.
Ízlés szerint, cukros,
sós, ecetes vizet felforralunk, apróra vágott tárkonyt teszünk bele, ráöntjük
a gombára és összeforgatjuk.
Kisebb üvegekbe, az üveg
aljára teszünk pár szem szemes borsot, késhegynyi szalicilt, belerakjuk a
gombákat, feltöltjük lével és lezárjuk.
Konyharuhával kibélelt
edénybe rakjuk, felöntjük vízzel és a forrástól számítva 20 percig épp csak
gyöngyözve gőzöljük.
A vízben hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése