Hozzávalók:
Gomba (csiperke)
Só, bors,
paprika
Bundázáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa
Sütéshez:
napraforgóolaj
A gombákról
eltávolítjuk a felületükön előforduló szennyeződéseket, ha nagyobbak a
gombafejeken levő héjat lehántjuk. Alaposan átmossuk, szárukat leválasztjuk, (más
gombás ételekhez felhasználhatjuk).
Hideg vízzel átmossuk, szűrőben lecsepegtetjük.
A
megtisztított jól megmosott gombafejeket só, bors, paprika keverékével
megszórjuk, lisztbe, felvert tojásba valamint zsemlemorzsába forgatjuk. Figyeljünk,
hogy minden egyes réteg teljesen bevonja a gomba felületét.
Az olajat
egy serpenyőben felhevítjük, mérsékelt hőfokon, mindkét oldalát arany barnára
sütjük. A megsült gombafejeket a domború oldalukkal felfelé egy szűrőbe
helyezzük, hogy a felesleges olaj távozni tudjon.
Tálalhatjuk
krumplipüré, sült hasábburgonya, párolt rizs, rizibizi kíséretében.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése