Hozzávalók:
50 dkg liszt
2
tojássárgája
4 dl tej
5 dkg
olvasztott vaj
1 evőkanál
cukor
2 dkg
élesztő
5 g só
Olaj a
sütéshez
A tejben
felolvasztjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és megkelesztjük.
A lisztet
tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojás sárgákat, sót, a megkelt élesztőt és elkeverjük
annyi tejjel, hogy a tészta ne legyen túl lágy.
Hólyagosra
kidolgozzuk, végül hozzádolgozzuk az olvasztott langyos vajat.
A tésztát
letakarva kétszeresére kelesztjük. lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk,
és kis tányérnyi köröket vágunk. Letakarva ismét fél órát kelesztjük, majd
palacsintasütőben ujjnyi olajat forrósítunk, és a palacsintákat mindkét
oldalukon szép pirosra sütjük.
Kristály
vagy porcukorral behintve tálaljuk. Finom lekvárt kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése